Hake: "Weer een stap verder van de streep"

Jw
21 februari 2016, 09:13

FC Twente boekte zaterdagavond een belangrijke thuisoverwinning op SC Cambuur. De Tukkers verkeerden lange tijd in degradatienood, maar door de goede resultaten van de laatste weken wordt er eindelijk weer gelachen in Enschede. "Ik ben heel blij met de ruime overwinning, maar het had ruimer kunnen en moeten zijn", zag trainer René Hake nog wel ruimte voor verbetering. 

"Qua spel waren we soms slordig en uiteindelijk hadden we meer moeten creëren. In het begin zag je dat we moeite hadden met de veldbezetting van Cambuur. Dat hebben de spelers in het veld goed opgelost en je zag het gaandeweg veranderen en naar onze kant vallen", analyseert Hake op de website van FC Twente. 

"Na de 1-0 kwamen we snel op 2-0 dankzij een geweldige goal van Cabral. Daarna moesten we de wedstrijd op een goede manier uitspelen en in de tweede helft ook een paar doelpunten maken. Want je wilt het publiek ook wat geven. Dat gebeurde uiteindelijk nog met de strafschop van Ziyech, die een schitterende goal maakte. We hebben er weer drie punten bij en hebben de nul gehouden. Een stap verder van de streep. We zijn op de goede weg en moeten dit nog een aantal weken volhouden", besloot Hake. 

"Verdiende overwinning FC Twente"

Bij SC Cambuur was Marcel Keizer niet in staat om een 'schok-effect' te creëren. De kersverse coach vertelde wat er fout ging. "Ik vond ons in het eerste kwartier aardig staan. Van de Streek had bij ons de meeste vrijheid aan de bal en die hebben we te weinig gezocht. In het begin ging dat nog wel, maar daarna speelden we onnodig veel over de linkerkant. We werden slordiger aan de bal, dat was het voornaamste kritiekpunt in deze wedstrijd. Daardoor gaven we de eerste goal ook weg", aldus Keizer. 

De oefenmeester van de hekkensluiter weet dat het een zwaar seizoen wordt. Uithuilen en opnieuw beginnen is dan ook zijn devies. "Na de 1-0 kregen we een tikje en viel de 2-0 veel te snel voor ons en was de wedstrijd praktisch afgelopen. In de rust hebben we geprobeerd de boel bij elkaar te houden en in de zestigste minuut schakelden we over naar een meer aanvallende tactiek. FC Twente heeft verdiend gewonnen en wij moeten aan de slag met het zuiver spelen in balbezit. Uithuilen en opnieuw beginnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen