Opgeleefde dribbelaar blij met vertrouwen van De Boer

Jw
21 februari 2016, 10:35   Bijgewerkt: 21 februari 2016, 10:49

Amin Younes is in de tweede seizoenshelft één van de weinig lichtpuntjes in de voorhoede bij Ajax. De Amsterdammers creëren nauwelijks kansen, maar dat ligt niet zozeer aan de inbreng van de kleine Duitser, die de concurrentiestrijd met Viktor Fischer voorlopig heeft gewonnen. 

"Hard trainen en hard werken", antwoordt Younes tegenover de NOS op de vraag hoe het komt dat hij in vorm verkeert. "Ik probeer elke dag dingen uit. Dat willen de mensen zien en de trainers ook. Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer en de ploeg krijg. Dat pept me op."

Trainer Frank de Boer kan op een compliment rekenen van Younes, die al zes keer scoorde in de Eredivisie. "Hij geeft ons een bepaalde vrijheid. Niet alleen mij, maar ook Fischer, Anwar El Ghazi en Arek Milik. We moeten dingen proberen, duels aangaan en aanvallend spelen."

Binnen Ajax is aanvoerder Davy Klaassen een belangrijke pion, zo bleek de afgelopen weken toen hij terugkeerde in het elftal van de titelkandidaat. Younes erkent dat. "We hebben in Davy een topper die mij geweldig helpt. Hij passt en loopt goed. Hij werkt keihard voor ons. Dat mag je niet vergeten", benadrukt de 22-jarige vleugelspeler, die afgelopen zomer overkwam van Borrussia Mönchengladbach, waar hij op een zijspoor was beland. 

Younes zal vanmiddag in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior naar verwachting ook starten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen