Gudde over Vlaar: "Achteraf is het makkelijk praten"

Jw
21 februari 2016, 11:11

Onder leiding van Ron Vlaar verkeert AZ momenteel in bloedvorm. De ervaren centrale verdediger geeft het Alkmaarse team de routine en rust die bij Feyenoord juist zo worden gemist. Vlaar had zichzelf eerder dit seizoen echter ook aangeboden in Rotterdam, maar kreeg daar een 'nee' als antwoord, wat het voor de supporters daar een pijnlijke kwestie maakt. Algemeen directeur Eric Gudde begrijpt die reactie wel, maar vindt het te simpel om achteraf zo te praten. 

"Hij is absoluut niet afgeserveerd. Het is zeker een prima jongen. Een van de spelers waar we onze beste herinneringen aan hebben", benadrukt Gudde bij FOX Sports dat de beslissing niet zozeer aan de kwaliteiten van Vlaar lag. "Van Bronckhorst (trainer, red.) en Van Geel (technisch directeur, red.) hebben het er uitvoerig over gehad toen het verzoek binnenkwam. Achteraf gezien weet iedereen het wel en kun je zeggen dat we hem er bij hadden moeten nemen. Maar in die fase en op dat moment hadden we acht superfitte verdedigers, waarbij er een aantal op de bank zat. Er was op dat moment geen behoefte aan."

"De trainer was in augustus ook al zo'n zes weken bezig met zijn groep. Dan begrijp ik best dat je er op dat moment even niemand meer bij hoeft te hebben. Achteraf gezien had je het beter wel kunnen doen, maar dat is makkelijk praten", aldus Gudde, die verder aangaf dat de club moeilijk kon inschatten hoe fit Vlaar, die terugkwam van een knieblessure, daadwerkelijk was op dat moment. 

AZ is Feyenoord inmiddels voorbijgegaan op de ranglijst. De Rotterdammers, die in een negatieve spiraal zitten, komen vanmiddag in actie tegen Roda JC. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen