De Graafschap pakt 'slechts' een punt tegen Vitesse

Jw
21 februari 2016, 14:32   Bijgewerkt: 21 februari 2016, 15:48

De Graafschap pakte zondagmiddag in eigen huis geheel verdiend een punt tegen Vitesse. Lange tijd leek de ploeg zelfs de volle buit te gaan pakken. De Doetinchemmers speelden dominant en stonden bijna de gehele tweede helft op 2-1, maar zagen Vitesse vijf minuten voor tijd langszij komen: 2-2. Vincent Vermeij was met twee doelpunten de man van de wedstrijd. Voor Vitesse waren Nakamba en Lewis Baker trefzeker.

Geen gemakkelijke opgave, aangezien de tegenstander zondagmiddag Vitesse betrof. De Arnhemmers zijn onder leiding van trainer Rob Maas bezig aan een mindere reeks, maar de ploeg barst nog altijd van de kwaliteit. Met Guram Kashia terug in het hart van de verdediging, reisde Vitesse vol vertrouwen richting Doetinchem. De aanvoerder stond aan de vooravond van zijn tweehonderdste wedstrijd in het zwart-geel gestreepte shirt, en was geenszins van plan daarin punt- én gezichtsverlies te lijden.

Voor de treffer leunde De Graafschap op haar verdedigende organisatie, na de treffer mobiliseerde ze de aanval. Peeters en Vermeij kregen kansen, maar Vitesse bleef relatief gemakkelijk overeind. Desondanks viel de gelijkmaker, na een afgeketste voorzet van Andrew Driver. Vermeij bleek op de juiste plek te staan en joeg de bal in de bovenhoek van het doel (1-1). Een flinke knauw voor het kwetsbaar ogende Vitesse, dat na de treffer van slag leek.

De beste mogelijkheden in de tweede helft waren voor de thuisploeg. El Jebli, Vermeij en Ted van de Pavert kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar zagen die geblokt worden of naast gaan. Geheel tegen het spelbeeld in, kwam Vitesse vijf minuten voor tijd langszij. Een 'bananenschot' van Baker vloog over Jurjus heen, trof doel en bepaalde de eindstand op 2-2.