Milik grote man bij puike zege Ajax op Excelsior

21 februari 2016, 16:21

PSV blijft de hete adem van Ajax in de nek voelen. De Amsterdammers zijn er zondagmiddag in geslaagd om de Eindhovense koploper, die een dag eerder met 2-0 van Heracles won, weer tot op één puntje te naderen. De Ajacieden wisten Excelsior in de Amsterdam ArenA met 3-0 over de knie te leggen. Arek Milik was het middelpunt van de feestvreugde, met twee fraaie doelpunten.

De slagzin van Excelsior, die ook in grote letters op de spelersbus prijkt, is 'strijden en winnen'. Dat laatste deden de Kralingers nog nooit in een uitwedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie. Voor dit duel werd er zeventien keer verloren en één keer gelijkgespeeld (2007) in Amsterdam. Daar is een achttiende verliespartij bij gekomen. Hoewel de brigade van coach Alfons Groenendijk wel strijd en energie in de wedstrijd stak, was Ajax een maatje te groot.

Het was wachten op een moment dat de wedstrijd tot leven zou wekken. Dit breekpunt diende zich vijf minuten voor de rust aan. Milik deelde een lekkere panna uit aan Sander Fischer en schoot de bal vervolgens heerlijk in de kruising achter Excelsior-goalie Tom Muyters, die de geblesseerde Filip Kurto weer verving. Een mooi moment voor de Poolse spits, aangezien hij de afgelopen twee duels reserve was en nu dus weer het vertrouwen kreeg. Younes flikte nog bijna hetzelfde kunstje als de doelpuntenmaker, maar Muyters pareerde uitstekend.

Door de basisplek van Milik opereerde El Ghazi vanaf de rechterflank en speelde Lasse Schöne op het middenveld. De middelste linie bestond uit vier man, aangezien De Boer voor een driemansverdediging opteerde. Maar nog meer dan de wisseling van de formatie bleek de keuze voor Milik een uitstekende te zijn. De Pool was vlijmscherp en maakte tien minuten na de theepauze zijn tweede goal. Na een steekpassje van Younes was het vanaf de linkerkant weer prijs in de verre hoek. Milik is nu clubtopscorer met elf treffers, El Ghazi heeft er één minder gemaakt.

Dankzij de winst tegen Excelsior is Ajax niet alleen weer één punt verwijderd van lijstaanvoerder PSV, maar zijn de Amsterdammers ook al acht wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie. In tegenstelling tot de vorige zeven duels, wist de formatie van De Boer eindelijk weer eens een wedstrijd met een marge van twee of meer goals te winnen. Tegen Excelsior werd overigens voor de dertiende keer dit seizoen de nul gehouden.

[photo,95910,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen