Boymans brengt FC Utrecht zege op Willem II

Jw
21 februari 2016, 16:30

Ruud Boymans heeft zondagmiddag puntenverlies van FC Utrecht voorkomen tegen Willem II (2-1). De Tilburgers dachten vlak voor tijd een punt mee te nemen door een benutte strafschop. Boymans had echter andere plannen en zorgde met zijn tweede van de middag voor de drie punten.

Aan de kant van FC Utrecht stond voor Willem II een bekende in de basis. Ruben Ligeon speelde in de eerste seizoenshelft op huurbasis voor de Tilburgers, maar Ajax verhuurt hem na de winterstop aan de Domstedelingen. Daarnaast had trainer Erik ten Hag voor een variant gekozen waarin Sébastian Haller en Ruud Boymans samen in de aanval stonden. Voor Boymans betekende het zijn eerste basisplaats sinds lange tijd, nadat afgelopen maandag met de beloften te hebben gespeeld.

Boymans betaalde het vertrouwen van Ten Hag in de eerste helft al terug met een doelpunt. De aanvaller verslikte zich in een steekpass, maar kreeg de bal alsnog onder controle omdat Frank van der Struijk niet kort genoeg dekte. Zijn balans hervonden te hebben, schoof Boymans de bal achter doelman Kostas Lamprou. Vlak voor rust verschalkte hij de goalie bijna voor de tweede keer. Met een verkapte omhaal was de sluitpost op grandioze wijze gekopt. De lat bracht redding voor de doelverdediger van Willem II.

Het spelniveau in de Domstad hield niet over. Vooral de passing van beide teams was enorm slordig. Aan de kant van Willem II kwam winteraankoop Bartholomew Ogbeche haast niet in het spel voor en had Guus Hupperts niet de vorm om de geboden ruimte om te zetten in gevaar. Op aangeven van Lamprou kreeg Lucas Andersen wel de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Een op een met Ruiter tikte de Ajax-huurling de bal echter te hard langs de sluitpost en rolde het leder over de achterlijn.

In de tweede helft nam de kwaliteit van de passing aan de kant van Utrecht toe. Het leverde enkele gevaarlijke momenten voor de neus van Lamprou op. Hij redde eerst een poging van Nacer Barazite en zag daarna een schot van Boymans rakelings voorlangs vliegen. Willem II wist lange tijd nauwelijks druk op de thuisploeg te creëren. Wel zagen de meegereisde fans in de slotfase Anouar Kali nog hun debuut maken voor Willem II.

Ondanks dat Willem II geen potten wist te breken, stond het uit het niets op gelijke hoogte dankzij een strafschop van Ogbeche. De spits werd knullig en onnodig neergelegd door goalie Robbin Ruiter en benutte zelf het buitenkansje. Het lukte Willem II niet dat punt over de streep te trekken, want Boymans bepaalde de eindstand op 2-1. Willem II moet door de nederlaag op blijven passen voor de degradatiezone. Utrecht klimt naar de vierde positie op de ranglijst.

[photo,95904,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen