Groenendijk: "Ajax kreeg kansen omdat wij fouten maakten"

21 februari 2016, 22:15

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk constateerde dat zijn ploeg de nederlaag van zondag tegen Ajax (3-0) aan zichzelf te wijten had. De coach van de Rotterdammers vond zijn team in balbezit veel te slordig spelen.

"Ajax had moeite om de opening te vinden. We hadden afgesproken in balbezit meer te brengen, maar dat was zwaar onvoldoende. We waren de bal telkens binnen drie seconden weer kwijt. Als je Ajax pijn wilt doen, moet je in balbezit meer brengen. Misschien toonden we teveel ontzag", relativeert Groenendijk in gesprek met FOX Sports.

"Ajax kreeg kansen omdat wij fouten maakten", gaat de eindverantwoordelijke verder. "Voor de rest hadden ze het voetballend best lastig en bleven we lang in de wedstrijd. Uiteindelijk viel het doelpunt vlak voor rust en dan wordt het een moeilijk verhaal. Ik vind dat onze spelers onder hun niveau hebben gespeeld in balbezit."

"We kunnen heel aardig voetballen en dat moesten we ook hier laten zien. We gaan het daar maandag over hebben en laten de jongens dat ook zien. We hebben tien wedstrijden te gaan en we kunnen ons rechtstreeks handhaven. Ik kijk nog steeds liever omhoog. Maar je moet uiteindelijk wel een keer gaan winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen