Roma walst bij rentree Strootman over Palermo heen

21 februari 2016, 22:35

De supporters van AS Roma kenden zondagavond twee hoogtepunten tegen Palermo. Niet alleen de riante 5-0 overwinning was reden voor de feestvreugde, maar ook de rentree van Kevin Strootman.

Strootman mocht ruim tien minuten voor tijd invallen, waarmee hij zijn eerste speelminuten van dit seizoen maakte. De Nederlands international keerde daarmee terug van een zware knieblessure. Op het moment dat Strootman binnen de lijnen kwam stond het al 4-0 voor de Romeinen.

AS Roma had moeite om het eerste doelpunt te maken. Zo schoof Edin Dzeko de bal voor een leeg doel naast. Een paar minuten later opende de spits alsnog de score. In de tweede helft liep Roma weg bij zijn tegenstander met een goal van Seydou Keita en twee treffers van Mohammed Salah. Het slotakkoord was voor Dzeko.

Roma staat op een vierde plek in de Italiaanse Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt acht punten. Palermo staat slechts drie punten boven de degradatiestreep. Lazio speelde eerder op de avond 0-0 gelijk tegen Frosinone.