AZ: "Met onze middelen ieder jaar bij top-vier spelen"

22 februari 2016, 10:01

Op de laatste dag van december liet directeur voetbalzaken Max Huiberts weten dat hij zich niet druk liet maken door de matige resultaten van AZ. "Er zit enorm veel potentie in deze groep. Ik verwacht zeker dat we na de winterstop meer naar elkaar zullen groeien en betere resultaten zullen behalen. Daar heb ik veel vertrouwen in", zei Huiberts destijds. Hij heeft gelijk gekregen, omdat AZ inmiddels is opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie.

Dankzij zeven overwinningen op rij is AZ weer helemaal terug in de Eredivisie. In 2016 werden niet alleen al zeven duels gewonnen, er werd ook maar liefst 23 keer gescoord. Bovendien zijn de Alkmaarders halvefinalist in het KNVB-bekertoernooi. Hoe het tij gekeerd is, probeert Huiberts te verklaren in gesprek met de NOS. "Ik denk dat het talent dat we hebben met elkaar is gaan samenwerken", aldus de directeur.

De opvolger van de naar Amerika vertrokken Earnest Stewart zag AZ na zijn komst flink groeien, maar wil dit gegeven niet op zijn eigen conto schrijven. "Nee, die credits zal ik nooit naar mezelf toetrekken. We doen het met elkaar", stelt de oud-aanvaller, die al positieve ontwikkelingen zag in de winterstop. "Na het vertrek van Marco van Basten naar de KNVB hebben we zijn plek in de technische staf opgevuld met Leeroy Echteld. Verder zijn Jeffrey Gouweleeuw en Mounir El Hamdaoui vertrokken en daarvoor zijn Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Levi Garcia teruggekomen. Wuytens en Vlaar in het centrum, dat klikte vanaf het begin."

Met de kraker tegen Ajax van komende zondag in het vooruitzicht is het de vraag waar het dit seizoen gaat eindigen voor AZ. "We kijken nu naar plek drie en daar willen we graag blijven", aldus Huiberts. "Structureel om de topplaatsen spelen, dat moet mogelijk zijn met AZ. Als iedereen daarin gelooft, kun je best ver komen. Met onze middelen moeten we ieder jaar bij de top-vier spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen