Atlético heeft respect voor PSV: "Het wordt lastig"

22 februari 2016, 11:48

PSV staat in de achtste finales van de Champions League voor een loodzware klus. Het treft Atlético Madrid. De Spaanse topclub bereikte vorig jaar de kwartfinales en was in het seizoen daarvoor zelfs finalist. Hoewel de Madrilenen de grote favoriet zijn voor het tweeluik, spreekt Diego Godin van een lastige opdracht.

"We benaderen het duel op dezelfde manier als altijd: heel serieus en wetend dat het lastig gaat worden", zegt Godin over het treffen met PSV. "Vorig seizoen dacht iedereen dat we het eenvoudig zouden hebben tegen Bayer Leverkusen, maar het is nooit gemakkelijk in deze competitie. Alle ploegen die bij de laatste zestien zitten hebben het erg goed gedaan en zijn stuk voor stuk moeilijke tegenstanders."

Godin heeft respect voor PSV. "Ze hebben een goed team en zijn doorgegaan in een zware poule. Ze zijn getalenteerd en spelen graag op de aanval. We nemen ze zeer serieus en zijn enthousiast", aldus de Uruguayaanse routinier (30). "We hebben veel respect voor wat ze bereikt hebben. We weten dat het eerste deel van het tweeluik beslissend kan zijn", doelt de verdediger op de wedstrijd van woensdag in Eindhoven. "Daar zijn we dus op gefocust. Dan kunnen we het thuis hopelijk afmaken, met de fans achter ons."

In 24 Champions League-optredens wist Godin maar liefst dertien keer de nul te houden met Atlético, dat in de groepsfase slechts drie goals hoefde te incasseren. Het geheim? "Het is puur teamwork", zegt Godin op de website van de UEFA. "Atlético heeft de mentaliteit dat alle linies meeverdedigen. Het team werkt keihard en dat is onze kracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen