Prachtig: man reist vanuit Chili naar Twente voor Gutiérrez

22 februari 2016, 14:49

Een prachtig verhaal uit Enschede. Kristoffer Serey was vanuit Chili naar Enschede gekomen om Felipe Gutiérrez, oud-speler van zijn favoriete club Universidad Católica, aan het werk te zien tegen SC Cambuur. Dankzij de supporters van de Overijsselse club had Serey de dag van zijn leven.

"Ik ben twee weken op vakantie in Europa. In die tijd probeer ik zoveel mogelijk landen en steden te bezoeken. In Nederland ben ik een dag. Mijn vrienden zeiden, ga naar Amsterdam of Rotterdam, dat zijn grote steden en daar is vast wat speciaals te zien. Ik had maar een doel: naar FC Twente om Felipe Gutierrez te zien", zegt Serey op de website van FC Twente. "Met Felipe in de ploeg is mijn club kampioen geworden, dus ik wilde hem graag nog een keer zien spelen."

Bij het supportershome van Vak-P kwam Serey een aantal Twente-fans tegen, dat onder de indruk was van zijn verhaal. "Jij komt vanavond bij ons op het vak staan, hang je vlag op en beleef met ons de wedstrijd", stelden ze de Chileen vervolgens voor. Serey stemde in en genoot volop van de dag. "Deze supporters zijn geweldig en hebben me meegenomen, de stad laten zien, we hebben de supporterscafés bezocht en ze hebben me alles verteld over FC Twente. Ik heb gemerkt hoe groot deze club is."

Serey kreeg na afloop ook nog eens het shirt van Gutierrez én mocht zijn held ontmoeten, zo hadden de supporters via de club voor hem geregeld. Hij werd er emotioneel van. "Dat ik dit allemaal meemaak, kan ik eigenlijk niet geloven. Ik had de wens om Gutiérrez te zien spelen, maar wat mij deze dag allemaal overkomen is, ik had het echt nooit durven dromen. Dit is voor mij een dag die ik nooit zal vergeten", aldus Serey.

Gutierrez was ook onder de indruk van het verhaal van Serey. "Ik vind het geweldig dat iemand uit Chili speciaal voor mij naar het stadion komt", reageert de middenvelder. "Dat laat heel goed de passie en beleving van de mensen uit mijn land zien. Net als bij FC Twente had ik ook in Chili een goede band met de fans, maar dat iemand zo ver gaat om mij te zien voetballen beschouw ik als een groot compliment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen