FC Groningen in gesprek met topkandidaat Faber

Ger
22 februari 2016, 19:34

FC Groningen maakt werk van de komst van Ernest Faber. Algemeen directeur Hans Nijland heeft in Amsterdam met de huidige trainer van NEC gesproken. De twee troffen elkaar op het kantoor van managementbedrijf SEG. Faber is bij de Groningers in beeld als opvolger van Erwin van de Looi, die na dit seizoen vertrekt.

De 44-jarige coach heeft bij NEC nog een verbintenis tot de zomer van 2017. Onlangs botste hij met de clubleiding na onenigheid over de beschikbaarheid van topschutter Christian Santos. Faber, die in het verleden voor het geïnteresseerde FC Groningen speelde, is naar aanleiding van die clash zelfs uit het technisch hart van de Nijmeegse club gestapt. Naast de voormalig verdediger is ook Dick Lukkien, de huidige assistent-coach, een kandidaat om de komende voetbaljaargang de werkzaamheden van Van de Looi over te nemen.

Nijland wil tegenover FOX Sports niets uit de doeken doen over de toekomstplannen van de noorderlingen. "We zeggen er helemaal niets over zolang de nieuwe trainer nog niet is aangesteld." Volgens afspraak voerde de directeur vorige week eerst een gesprek met Lukkien om te praten over een eventuele opvolging. "Maar we kunnen nog geen duidelijkheid over de toekomst geven. We zijn bezig met een puzzel. Die is nog niet gelegd. Daar hebben we even tijd voor nodig. Inhoudelijk ga ik voorlopig nergens op in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen