Prins Ali wil dat FIFA-verkiezing uitgesteld wordt

23 februari 2016, 10:47

Prins Ali bin Al-Hussein is één van de vijf kandidaten die komende vrijdag om het voorzitterschap bij de FIFA zal strijden, maar als het aan de Jordaniër ligt, dan worden de presidentsverkiezingen uitgesteld. Persbureau AFP maakt kenbaar dat de kandidaat met zijn advocaten het verzoek hebben ingediend om de verkiezingsstrijd op te schorten.

Prins Ali is niet gediend van het feit dat er door het verkiezingscomité geen groen licht gegeven is voor het invoeren van 'transparante stemhokjes' en heeft het opvallende verzoek daarom ingediend. De Jordaniër wilde met de verandering voorkomen dat de 209 stemgerechtigde voetbalbonden een foto van hun stembrief konden maken. Voor landen zou dat de druk om zich te houden aan overkoepelende afspraken kunnen verlagen.

De prins uit Jordanië is ook niet te spreken over het feit dat de UEFA, dat haar secretaris-generaal Gianni Infantino naar voren schoof als kandidaat, met een delegatie van maar liefst 27 man aanwezig mag zijn bij de FIFA-verkiezing. Zelf heeft hij met zijn ploeg maar acht entreebewijzen.

Naast Prins Ali en Infantino zijn sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa uit Bahrein, de Fransman Jérôme Champagne en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale kandidaat om de vertrekkende Sepp Blatter op te volgens als president van de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen