Danny Buijs flink geschorst na tv-interviews

23 februari 2016, 11:30

De KNVB heeft Danny Buijs hard bestraft. De oud-prof beschikt nog niet over de benodigde papieren, maar stond na afloop van de bekerwedstrijd tegen AZ op 16 december wel als eindverantwoordelijke tv-interviews te geven. Dat schoot bij de voetbalbond in het verkeerde keelgat.

Kozakken Boys maakt op de clubwebsite kenbaar dat Buijs voor drie maanden geschorst is door de KNVB. "De tuchtcommissie vindt dat Buijs buiten zijn boekje is gegaan doordat hij een drietal tv-interviews heeft gegeven na afloop van de bekerwedstrijd tegen AZ op 16 december. In de betreffende interviews wordt Buijs door de journalisten aangemerkt als trainer en dat zint de KNVB niet. De KNVB is van mening dat Buijs, omdat hij (nog) niet beschikt over het diploma UEFA A, niet naar voren mag treden in de media en hij hiermee het KNVB reglement overtreedt."

Naast de schorsing van drie maanden voor Buijs heeft Kozakken Boys een geldboete van 1.000 euro opgelegd gekregen. De topklasser is meteen in beroep gegaan tegen de straf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen