PSV'ers blij met comeback 'verbindingsfactor' Guardado

23 februari 2016, 15:09

De timing van Andrés Guardado is eens te meer briljant gebleken. Eerder dit seizoen werd de Mexicaanse sterkhouder van PSV op tijd klaargestoomd voor de eredivisietopper tegen Ajax, die destijds met 1-2 gewonnen werd. Deze week is de middenvelder tijdig van een hamstringblessure hersteld voor de Champions League-ontmoeten met Atlético Madrid. Daar is men in het kamp van PSV natuurlijk zeer blij mee.

"Andrés is een hele belangrijke speler voor onze ploeg.", sprak coach Phillip Cocu op de persconferentie in aanloop naar het eerste duel met Atlético, dat woensdag in Eindhoven gespeeld wordt. "Niet alleen op basis van kwaliteit, maar ook op basis van persoonlijkheid. Hij is de verbindingsfactor binnen het team. Hij heeft heel veel effect op de andere spelers. Ik ben blij dat hij weer aangesloten is en dat hij de trainingen goed doorgekomen is. Hij is fit en inzetbaar."

Ook Davy Pröpper, een maatje op het middenveld, is zeer gelukkig met de terugkeer van Guardado. "Hij is heel belangrijk voor ons. Hij is een fantastische voetballer, die het team goed helpt. Zeker in zo'n wedstrijd."

Luuk de Jong is geschorst en is de enige speler van PSV die niet beschikbaar is voor de clash met de Spaanse topclub. Hoe Cocu dat gaat opvangen, is nog niet duidelijk. "Er zijn meer spelers die op die positie uit de voeten kunnen. We kijken altijd naar de komende tegenstander, hoe we die het beste kunnen bespelen en waar de mogelijkheden liggen. Als dat een aanpassing inhoudt, dan laten we dat niet na. We hebben meerdere opties."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen