Valencia tekent protest aan na arbitrale blunder

24 februari 2016, 12:43

Valencia legt zich nog niet neer bij de uitschakeling door Chelsea in de achtste finales van de UEFA Youth League, de Champions League voor spelers tot 19 jaar. De equipe uit de sinaasappelstad boog dinsdag na strafschoppen voor de Londenaren, maar dat kwam wel mede door een arbitrale blunder. Scheidsrechter Adrien Jaccottet zag niet dat de penalty van Alberto Gil over de lijn was en kende Valencia om die reden geen treffer toe.

Via de officiële kanalen laat Valencia woensdag weten dat het schriftelijk protest gaat indienen bij de UEFA. Coach Javier Sanchis roept op tot een replay, in elk geval wat de penaltyserie betreft. "Het zou onrechtvaardig zijn om geen replay te spelen. De beelden spreken voor zich. De strafschoppen moeten opnieuw worden genomen", mopperde de oefenmeester na afloop in gesprek met de Spaanse sportkrant AS. "Chelsea heeft tegenover mij toegegeven dat de penalty over de lijn was. Ze zeiden dat ze het jammer vinden, maar ook dat het bij het voetbal hoort."

Ajax en PSV spelen vandaag (woensdag) in de achtste finales van de Youth League. Ajax gaat op bezoek bij Olympique Lyon, PSV krijgt op De Herdgang bezoek van AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen