De Graafschap krijgt boete van 7.500 euro opgelegd

25 februari 2016, 18:07

De overwinning in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, eind november vorig jaar, heeft voor De Graafschap een vervelend staartje gekregen. De KNVB heeft de Gelderse club een boete van 7.500 euro opgelegd, zo is woensdag bekend geworden.

Aanleiding voor de geldstraf voor De Graafschap is met name het afsteken van vuurwerk in het uitvak, het gooien van vuurwerk op het veld, het klimmen op de lexaanwand en het gooien van voorwerpen op het veld. Ook zou een steward van Cambuur zijn bespuugd door een supporter van De Graafschap.

"Het is zo zonde dat dit gebeurt", zegt Martine Zuil namens het bestuur van de club op de officiële website van De Graafschap. "We begrijpen dat supporters graag zoveel mogelijk sfeer willen maken, maar vuurwerk en fakkels kosten onze club zo ontzettend veel geld. Ik kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is van de mensen die dit doen. Ik hoop dus van harte dat supporters elkaar ook gaan aanspreken op dit soort dingen. Van al het geld dat we de afgelopen jaren aan boetes voor vuurwerk, spreekkoren, lexaanwandklimmen en meer van dat soort dingen hebben moeten betalen, hadden we heel veel andere dingen kunnen doen. We gaan dit soort boetes ook verhalen op de daders."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen