Ajax A1 imponeert: "Hebben twee prachtgoals gemaakt"

24 februari 2016, 21:08

Het vlaggenschip van Ajax slaagt er al jaren niet in om Europees een vuist te maken, maar dat geldt niet voor de A1 van de Amsterdamse club. De jeugdploeg was vandaag (woensdag) in de UEFA Youth League met 0-3 te sterk voor Olympique Lyon en is daardoor geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League voor jeugdspelers. Coach Frank Peereboom was na afloop 'trots en gelukkig'.

Met name de eerste twee goals, van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, waren van grote schoonheid. "We hebben twee prachtgoals gemaakt en kwamen voetballend een aantal keer fantastisch door hun verdediging", jubelt de trainer van Ajax A1 op de website van Ajax. "Daarnaast heeft een aantal spelers individueel gezien een heel hoog niveau gehaald. Daar is dit ook het podium voor, maar je moet je wel kunnen onderscheiden."

Al snel had Ajax in de uitwedstrijd een 0-2 voorsprong te pakken. "We hebben het goed gedaan tegen een goede ploeg, met vaardige en snelle spelers. Maar als ze achter staan, moeten ze ook gaan forceren. Ik merkte ook dat ze op gegeven moment onrustig werden", besluit Peereboom.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen