Stam: "Ik wil een echt eigen team en dingen zelf beslissen"

Ger
25 februari 2016, 09:13

Jaap Stam liet woensdag weten na dit seizoen, samen met Andries Ulderink, te vertrekken bij Jong Ajax. De 43-jarige oud-international, die zijn Coach Betaald Voetbal-diploma via een cursus op maat haalde, wil graag bij een eerste elftal de kans krijgen.

"Ik ben toe aan iets anders. Natuurlijk heb ik erover nagedacht wat er gebeurt als Frank de Boer besluit weg te gaan. Maar ik ga niet zitten afwachten. Daarnaast is het de vraag wat Ajax zelf wil. Alle rollen zijn nu ingevuld en daarom heb ik besloten te vertrekken", zegt Stam in De Telegraaf. "Jong Ajax speelt in de Jupiler League, een profcompetitie, waarin ik de taak had spelers zich te laten ontwikkelen, maar zelf ook resultaat wilde halen. En dat terwijl je eigenlijk nooit met een vast team patronen kunt trainen."

Ajax ondernam nog wel een poging de oud-international binnenboord te houden. "Ik heb een gesprek met de directie gehad. En men was eigenlijk heel positief. Vandaar de vraag of ik mijn aflopende contract toch wilde verlengen als er niks anders komt. Maar nee, nog een jaar Jong Ajax zie ik niet zitten. Ik heb het bij Ajax goed naar mijn zin, maar wil uiteindelijk een echt eigen team en dingen zelf beslissen."

Stam sluit niet uit dat hij een sabbatical neemt. "Als ik na dit seizoen geen nieuwe club heb, zal ik mezelf op een andere manier door ontwikkelen. Ik ben erin geïnteresseerd hoe andere trainers werken en zal dan in Europa en bij andere clubs in Nederland in de keuken kijken. Om zo andere indrukken op te doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen