Lestienne: "Als ik voetbal, kan ik het even vergeten"

25 februari 2016, 12:15

Het was woensdag niet alleen de dag van het gelijkspel van PSV tegen Atlético Madrid (0-0), maar ook de rentree van Maxime Lestienne in de Eindhovense hoofdmacht. Onder luid applaus mocht hij vlak voor tijd invallen voor Jürgen Locadia. De Belgische vleugelaanvaller heeft een ellendige periode achter de rug en gebruikt het voetbal als afleiding.

Lestienne verloor beide ouders en kreeg daarom een tijdje rust van PSV, maar nu is de Belg dus weer terug. "Ik probeer me zo goed mogelijk te voelen", zegt hij. "Het is zwaar, maar ik krijg veel steun. Ik heb een mental coach en probeer me zo goed mogelijk te voelen. Als ik aan het voetballen ben, kan ik het even vergeten. Ik heb ook veel telefoontjes gekregen van de trainer, staf en ploeggenoten. Dat is belangrijk. Ik kan die mensen alleen maar bedanken op het veld."

"Mijn vader heeft geen enkele wedstrijd van mij gemist. Het enige dat ik nog voor hem en mijn moeder kan doen, is hen trots maken, waar ze nu ook mogen zijn. Verder vind ik troost bij mijn gezin", stelt Lestienne volgens Sporza in een vraaggesprek met proximus11. Dat was een emotioneel interview, aangezien hij filmpjes te zien kreeg van voormalig teamgenoten en Michel Preud'homme, zijn oud-coach bij Club Brugge. "Dit zijn mooie boodschappen. De woorden van Preud'homme raken me. De samenwerking met hem in Brugge was niet altijd makkelijk, maar na mijn vertrek bij Club heb ik kunnen nadenken."

PSV hield Atlético knap op 0-0 in Eindhoven. "De sfeer in het stadion is te gek. De Champions League-hymne horen als je het veld betreedt, bezorgt je kippenvel. Dat is uiteindelijk de droom van elke voetballer. Iedereen werd gek. Wij als spelers ook, want tot de 94ste minuut moesten we alles geven. Als sommige mensen nu beweren dat we tegen Atletico weinig tot geen kans maken, verwijs ik naar Manchester United. Je weet maar nooit. Het is 11 tegen 11, we gaan tot het uiterste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen