Platini steunt Infantino, Sexwale geeft niet op

25 februari 2016, 12:39

Nadat Michel Platini flink geschorst werd door de ethische commissie van de FIFA, werd zijn vertrouweling Gianni Infantino door de UEFA naar voren geschoven als kandidaat voor het voorzitterschap bij de wereldvoetbalbond. De secretaris-generaal van het Europese voetbalorgaan kan rekenen op de steun van Platini.

"We hebben negen jaar samengewerkt. Ik heb vertrouwen in hem, het is een goede kerel", sprak Platini tegen L'Équipe. De FIFA, die de schorsing van de Fransman van acht jaar terugbracht tot zes jaar, moet het weer ontgelden bij de geschorste UEFA-preses. "Ik wil dat mijn naam gezuiverd wordt. Ik heb helemaal niks fout gedaan en zal tot het einde vechten tegen deze onrecht. De bureaucraten hebben de macht gegrepen bij de FIFA", aldus de voormalig Gouden Bal-winnaar.

Naast Infantino is ook onder meer Tokyo Sexwale in de race voor het FIFA-voorzitterschap. Hoewel de Zuid-Afrikaan geen schijn van kans lijkt te maken, legt hij het bijltje er niet bij neer. "Ik ben hier, ondanks alle obstakels. Ik ben een vechter", aldus Sexwale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen