Zoekend Excelsior wil degradatiespook verjagen

25 februari 2016, 15:54

De degradatiezorgen worden groter en groter bij Excelsior. Door een zeer magere reeks zijn de Kralingers de nummer zestien van de Eredivisie. Om weer boven de rode streep terecht te komen zou een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen NEC (vrijdagavond) absoluut helpen. Coach Alfons Groenendijk beschikt niet over de geschorste Bas Kuipers, maar hoop op een opsteker.

Sinds de uitwedstrijd tegen Willem II op 7 november 2015 is Excelsior al zonder winst. "Elke wedstrijd die we spelen is zeer belangrijk en moeten we willen winnen'', stelt Groenendijk op de clubwebsite. "De komende weken worden ook in mentaal opzicht zwaar en daarom is het belangrijk dat we achter elkaar blijven staan. We hebben elkaar de komende weken keihard nodig om tot succes te komen. Iedereen, op twee keepers na, is fit en dat betekent dat ik ook jongens teleur moet stellen Juist dan is het belangrijk dat we als groep keihard met elkaar blijven strijden. De komende weken worden voor iedereen belangrijk."

De geblesseerde Filip Kurto, Jurgen Mattheij en Alessandro Damen zijn er nog niet bij tegen NEC. Bij een overwinning kunnen de Rotterdammers op gelijke hoogte komen met de nummer vijftien. "Bij Willem II zie je hetzelfde als bij ons, het zit niet mee. Wij hebben in elke wedstrijd, op Ajax na, kansen gehad om te winnen. Bij Excelsior weet je dat in de Eredivisie het degradatiespook nooit ver weg is. Daar moeten wij mee omgaan en ervoor zorgen dat we hem kunnen verjagen. Dat is ons doel voor de komende weken, onszelf veilig spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen