Blatter slaapt prima, ook Champagne vangt bot

25 februari 2016, 17:29

Sepp Blatter kijkt er enigszins raar van op dat de schorsingen van hem en Michel Platini van acht jaar zijn teruggebracht naar zes jaar. De aftredende FIFA-voorzitter is namelijk van mening dat alles en iedereen bij de wereldvoetbalbond tegen hem en Platini zijn. Hij liet zich daar niet gek door maken, geeft hij overigens aan. "Ik slaap nog prima, ik had namelijk niks beters verwacht. Er is sprake van een complot."

Blatter en Platini werden geschorst vanwege een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro in 2011. Ze gingen in beroep tegen hun schorsing van acht jaar en zagen deze dus met twee jaar verlaagd worden. Dat gebeurde vlak voor de presidentsverkiezingen bij de FIFA. Vrijdag krijgt Blatter eindelijk een opvolger.

De Fransman Jérôme Champagne is een kandidaat om Blatter op te volgen, maar is niet gediend van de gang van zaken bij de FIFA. Hij wilde de presidentsverkiezingen uitstellen en stapte hiervoor naar het internationale sporttribunaal CAS, maar heeft te horen gekregen dat deze vlieger niet opgaat. Eerder overkwam kandidaat Ali bin Al-Hussein al hetzelfde. Net als de Jordaanse prins pleitte Champagne voor transparante stemhokjes.

Naast Champagne en prins Ali zijn ook sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa uit Bahrein, de Zwitser Gianni Infantino en Tokyo Sexwale uit Zuid-Afrika in de race voor het FIFA-voorzitterschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen