Koeman prijst Hiddink: "Juiste man voor Chelsea"

25 februari 2016, 18:16

Zaterdagmiddag staat het duel tussen Southampton en Chelsea op het menu in de Premier League. Een mooi potje natuurlijk, maar ook een ontmoeting tussen twee Nederlandse coaches. Ronald Koeman en Guus Hiddink, twee goede bekenden, zullen elkaar de handen schudden. Aan de vooravond van het duel in het St. Mary's-stadion heeft Koeman de loftrompet gestoken over zijn landgenoot en collega.

Koeman prijst het werk dat Hiddink verricht heeft sinds de Varssevelder het roer overnam van de ontslagen José Mourinho. "Hij was de juiste man op het juiste moment voor Chelsea. De spelers zien er sinds zijn komst meer comfortabel uit. Hij heeft de jongens weer vertrouwen gegeven. Dat verwachtte ik ook, aangezien de selectie van Chelsea veel goede spelers herbergt. De handelswijze van Hiddink is op dit moment goed voor de spelers", aldus Koeman.

"In zijn eerste periode bij Chelsea had Hiddink ook al een goede relatie met de spelersgroep. Hij heeft veel ervaring op verschillende niveaus en heeft veel voetbalkennis. Hij weet veel over de karakters van de spelers en weet hoe hij met de belangrijke spelers moet omgaan", vervolgt Koeman.

Southampton won in oktober met 1-3 bij Chelsea en is nu uitstekend in vorm. The Saints hebben vijf van hun laatste zes duels gewonnen. Daardoor zijn Koeman en co weer helemaal in de race voor Europees voetbal. "Natuurlijk is dat een doel. Vorig seizoen lukte het en we hebben de ambitie om dat weer te bereiken. Maar het wordt wel lastig, ook in de wedstrijd tegen Chelsea."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen