Messi loopt het minst van alle veldspelers Barça

Jw
25 februari 2016, 20:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi was dinsdag de grote man bij FC Barcelona. De 28-jarige Argentijn zorgde er met twee treffers voor dat de return tegen Arsenal hoogstwaarschijnlijk een formaliteit zal worden. Het Spaanse Sport maakte een overzicht van de gelopen kilometers bij de titelverdediger van de Champions League, waarbij opvalt dat Messi veruit het minst heeft gelopen van alle veldspelers.

Barcelona-trainer Luis Enrique liet in Londen alle spelers staan, waardoor de statistieken een eerlijk beeld geven van de gemaakte kilometers. Andrés Iniesta viel op met 11,5 kilometer, terwijl het gemiddelde lag rond de tien. Messi zat daar met 8,4 kilometer ruim onder, maar besliste het duel wel. 'Wandelen is geniaal', kopte de krant dan ook, verwijzend naar het wandeltempo waarin Messi regelmatig loopt. Zijn aanvalsmaatjes Luis Suárez en Neymar maakten overigens flink wat meer meters.

Zoals altijd werd in Spanje ook de vergelijking gemaakt met Cristiano Ronaldo. Gemiddeld loopt de Portugese ster van Real Madrid negen kilometer per Champions League-wedstrijd, Messi slechts 7,9.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen