Lazio schakelt Sneijder uit, Valencia plet Ajax-doder

Jw
25 februari 2016, 21:06   Bijgewerkt: 25 februari 2016, 22:04

In navolging van Klaas-Jan Huntelaar is ook Wesley Sneijder de rest van het seizoen niet meer te bewonderen in de Europa League. De Oranje-international ging met Galatasaray op bezoek bij SS Lazio met 3-1 onderuit, wat na het 1-1 gelijkspel in Istanbul veruit niet voldoende was voor een plek in de achtste finales.

Wesley Hoedt, normaal gesproken een basisklant, zag vanaf de bank hoe er in de eerste helft vooral afwachtend werd gespeeld. Galatasaray wist dat het een doelpunt nodig zou hebben om te overleven, maar die kwam veel te laat. Door twee bliksemtreffers van Marco Parolo en Felipe Anderson in de 59ste en 61ste minuut werd het Turkse avontuur in Europa om zeep geholpen.

Galatasaray, dat dit seizoen nog in de Champions League uitkwam, vond kort na de 2-0 nog wel de aansluiting via Yasin Oztekin. Hoewel de kansen van de Turkse topclub op dat moment nog altijd nihil waren, maakte de Duitse schutter Miroslav Klose er 3-1 van.

By Galatasaray behoorde naast Sneijder ook landgenoot Ryan Donk bij de basiself. De centrumverdediger werd vijf minuten voor tijd gewisseld.

Valencia walst over Rapid Wien heen

Een week geleden besliste Valencia de tweestrijd met Rapid Wien al door de ruime overwinning. De Oostenrijkers schakelden Ajax in het begin van dit seizoen nog uit in de voorronde van de Champions League, maar de Oostenrijkers vallen in de tweestrijd met Valencia volledig door de mand. Op eigen terrein verloor de ploeg van coach Zoran Barisic met 4-0, waardoor het over twee wedstrijden liefst tien (!) doelpunten tegen heeft gekregen en zelf geen enkele keer tot scoren kwam. Er valt dus niets af te dingen op de plaatsing van Valencia voor de achtste finales.

Geen stunt voor Verhaegh & co

{image[308339][right-half][]}FC Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh sprak in aanloop naar het treffen met Liverpool de hoop nog uit op een stunt tegen Liverpool, maar daar kwam het donderdagavond niet van. De Duitsers waren er wel dichtbij, maar de ploeg van de Duitse coach Jürgen Klopp toonde zich na een 0-0 gelijkspel in het heenduel uiterst zuinig, maar effectief. Het werd 1-0 dankzij een benutte penalty van James Milner, die al na vijf minuten de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Overige uitslagen (19.00 uur):

FC Krasnodar - Sparta Praag* 0-3

Athletic de Bilbao* - Olympique Marseille 1-1

Bayer Leverkusen* - Sporting Lissabon 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen