Operateur: "Strootman volgend seizoen weer de oude"

26 februari 2016, 10:30

De arts die zich ontfermd heeft over de laatste operatie van Kevin Strootman verwacht dat de middenvelder van AS Roma volgend seizoen vanuit fysiek en sportief oogpunt weer in optimale vorm zal zijn. De Nederlandse international maakte vorige week in de Serie A-wedstrijd tegen Palermo (5-0 winst) zijn langverwachte terugkeer, na meer dan dertien maanden blessureleed.

Strootman hoopt dat alle knieproblemen van de laatste jaren nu verleden tijd zijn en volgt momenteel een aangepast trainingsprogramma. Hij werkt geregeld los van de groep, om ervoor te zorgen dat zijn knie geleidelijk steeds meer aankan. De middenvelder werd eerst in Nederland geopereerd aan zijn knie, maar wegens complicaties moest hij weer onder het mes. Pierpaolo Mariani uit Rome deed deze ingreep. "Het team van Niek van Dijk is zeer goed, maar perfectie bestaat niet", zegt deze arts tegen La Gazzetta dello Sport over de Nederlandse operateur. "Hier in Italië is alles uitstekend."

"Kevin was zelf een beetje sceptisch in het begin, maar hij stuurde me vervolgens een berichtje met excuses, omdat hij wat onvriendelijk was", aldus Mariani. "Er is natuurlijk altijd was risico, maar ik heb vertrouwen in mijn kunnen. Kijk maar naar Francesco Totti. Toen ik hem opereerde wist ik dat ik met een schat te maken had, maar toch ging het goed. Ik vind het vervelend dat er tijd verspild is met Strootman. Na zijn eerste terugkeer kon je op televisie al zien dat het niet goed was."

"Strootman zal weer de oude worden", denkt Mariani. "Hij moet alleen afrekenen met de angsten die nog onbewust aanwezig zijn. Hij zal dat voor het nieuwe seizoen achter zich moeten laten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen