FIFA-congres: hervormingen zijn aangenomen

26 februari 2016, 11:37

De nationale voetbalbonden die aanwezig zijn op het buitengewone FIFA-congres, waar later op de dag de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond gekozen zal worden, hebben ingestemd met de hervormingsplannen die de in december uitgestippeld zijn. Dat was een belangrijk onderdeel op de agenda, waar het elfde punt - de presidentsverkiezingen - uiteraard het cruciale onderdeel is.

De hervormingen die voorgesteld zijn door de FIFA zijn met een ruime meerderheid aangenomen. 201 stemmen van leden van de mondiale voetbalfederatie waren geldig. 179 stemmen waren voor de hervormingen, 22 leden stemden tegen. Hoewel het verschil groot is, is het toch best opmerkelijk dat er nog 22 landen tegen de hervormingen gestemd hebben.

Begin december werd er door een hervormingscommissie een pakket aan aanbevelingen gepresenteerd. Deze hervormingen werden als het ware goedgekeurd door het uitvoerend comité van de FIFA. De veranderingen hebben betrekking op de zittingstermijn, een scheiding van politiek en management, diversiteit, onafhankelijkheid, een verbeterde efficiëntie, integriteitschecks, transparantie, integratie en verbreding. Bekijk hier een overzicht van FCUpdate.nl van alle hervormingsplannen.

[photo,96034,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen