PSV sprokkelt meer punten bij elkaar dan de rest

26 februari 2016, 13:02   Bijgewerkt: 26 februari 2016, 13:42

PSV heeft dankzij haar uitstekende prestaties in de Champions League meer punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst verzameld dan de rest van de Nederlandse ploegen bij elkaar. Na de doelpuntloze remise tegen Atlético Madrid van afgelopen woensdag hebben de Eindhovenaren zeventien punten bij elkaar gesnoept, terwijl Ajax, AZ, FC Groningen, Vitesse en Go Ahead Eagles samen tot zestien punten kwamen.

We kunnen gerust stellen dat PSV Nederland enigszins overeind houdt op de landenlijst van de UEFA. Met 5.583 punten staat Nederland momenteel tiende op de ranking van de Europese voetbalbond. Dit aantal komt neer op het totaal aantal punten, gedeeld door het aantal vertegenwoordigers (zes dus). Nederland gaat het volgende seizoen echter als veertiende in, aangezien de punten van het seizoen 2011/2012 (13.600) komende zomer zullen wegvallen.

Nederland moet zorgen dat het voor het einde van 2016/2017 weer opklimt naar de twaalfde plaats. Gebeurt dat niet, dan verliest de Eredivisie het ticket dat voor directe Champions Leauge-plaatsing staat. De twaalfde plaats ligt echter wel ver uit het zicht, omdat Tsjechië een ruime marge heeft ten opzichte van ons land.

Lukt het Nederland niet om binnen de top-twaalf terecht te komen, dan moet de kampioen van 2018 instromen in de tweede voorronde van de Champions League. De nummer twee plaatst zich voor de tweede voorronde van de Europa League, de nummer drie moet nog een ronde eerder beginnen. De bekerwinnaar stroomt in de derde voorronde in. Het ticket voor de winnaar van de play-offs gaat in rook op.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen