Excelsior maakt tegen NEC einde aan teleurstellende reeks

Ger
26 februari 2016, 22:05

Nimmer kwamen de mannen van Excelsior vrijdagavond écht in de problemen in eigen huis. NEC had weliswaar het betere van het spel, maar was niet in staat om de Kralingse verdediging te slechten. Twee doelpunten van Tom van Weert deden de Nijmegenaren de das om. Excelsior maakt daarmee een einde aan een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning.

NEC won de laatste vier Eredivisie-duels met Excelsior zonder ook maar één tegentreffer te incasseren. Geen goed vooruitzicht voor de nummer zestien van de Eredivisie, zou je zeggen. Maar NEC won nog nooit vijf opeenvolgende Eredivisie-duels met één specifieke tegenstander, dus was er hoop op een goed resultaat. En dat goede resultaat was zeer gewenst in Rotterdam, na een reeks van twaalf wedstrijden zonder overwinning. De ploeg stond voorafgaand aan vrijdagavond drie punten achter op nummer vijftien Willem II, en zag kans om punten te pakken in de strijd om degradatie.

Na de treffer zakte Excelsior geleidelijk aan terug op eigen helft en liet NEC het spel maken. De Nijmegenaren speelden op hun beurt verzorgd voetbal. Tactisch stond het goed, toch was de ploeg niet in staat om de Kralingse verdediging te slechten. Ook ná de thee bleef NEC voetballend de betere. De Nijmegenaren gingen aanvallender spelen, en brachten Sam Lundholm en Marcel Ritzmaier binnen de lijnen. Maar het was Excelsior dat de beste kansen kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen