Kongolo: "Als speler helemaal niet zeuren over je positie"

27 februari 2016, 11:33

Terence Kongolo staat pal achter trainer Giovanni van Bronckhorst, die met Feyenoord dit kalenderjaar nog geen wedstrijd wist te winnen. Volgens de verdediger moeten de spelers van de Rotterdamse club het boetekleed aantrekken voor de slechte prestaties.

In de media krijgt Van Bronckhorst kritiek op het feit dat hij zijn opstelling vaak wijzigt. Kongolo vindt dat echter geen probleem. "Als speler moet je bij Feyenoord helemaal niet zeuren over je positie. Ik heb op meerdere plekken in de verdediging gespeeld. Maar de coach bepaalt de tactiek en die behoren wij uit te voeren. Ik sta waar ik word gevraagd te spelen. Wij moeten er als spelers simpel klaar voor zijn. Daarvoor ben je toch prof bij Feyenoord geworden?'', is de klare taal van de verdediger in De Telegraaf.

Kongolo baalt ook van de discussie over de rol van adviseur Dick Advocaat. "Voor mij is Gio gewoon de coach. Het maakt me niet uit hoe verder de samenwerking tussen hem en Dick Advocaat is. Deze spelersgroep moet zich op het winnen van wedstrijden focussen en niet op wie er wat zegt", aldus de international, die met Feyenoord zondagmiddag het lastige duel met FC Utrecht speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen