Zware tijd voor Thesker: "Voetbal niet het belangrijkste"

27 februari 2016, 12:14

Waar de meeste spelers in de Eredivisie zich voornamelijk bezighouden met de eerstvolgende wedstrijd, had Stefan Thesker de afgelopen periode wel andere dingen aan zijn hoofd. Bij de 24-jarige verdediger van FC Twente werd begin deze maand een tumor verwijderd. "Toen ik het voelde, dacht ik: dit kan mij toch niet gebeuren?"

Op de website van Twente vertelt de Duitser openhartig over de zware weken die achter hem liggen. "Als mijn moeder er niet was geweest, denk ik dat ik nooit naar de arts was gegaan. Je eerste gedachten zijn hoe lang kan ik niet voetballen? Totdat de arts tegen je zegt: het gaat om je leven. Dan pas besef je dat het voetbal helemaal niet meer belangrijk is."

Na de diagnose deed Thesker nog mee in de wedstrijd tegen FC Utrecht, waarvoor hij het slechte nieuws aan zijn medespelers vertelde. "Ik vond dat ik het henzelf moest vertellen. Dat heb ik kort voor de wedstrijd gedaan", aldus de verdediger, die enkele dagen na die wedstrijd werd geopereerd. "Ik heb geen behandeling of chemo nodig. Hoop dat het nu schoon is, dat het klaar is."

Twente huurt de Duitser dit seizoen van SpVgg Greuther Fürth. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen