Giroud maakt zich geen zorgen over doelpuntendroogte

Jw
28 februari 2016, 12:31

Olivier Giroud zit in een lastige fase bij Arsenal. Indien de Franse spits in de topper tegen Manchester United niet tot scoren komt, staat hij voor het langst droog sinds zijn komst in 2012 naar Londen. "Maar daar maak ik me niet zorgen om", stelt hij.

Het is niet zo dat Giroud al het hele seizoen slecht presteert. De 29-jarige Fransman was eind 2015 cruciaal voor Arsenal in zowel de Champions League als de nationale competitie. Maar nu stokt de doelpuntenmachine even. "Als spits gaat het allemaal om momenten. Tot midden januari deed ik het heel aardig, maar sindsdien heb ik al niet meer gescoord (acht wedstrijden op rij, red.). Maar ik maak me daar geen zorgen om. Ik werk hard voor het team en als ik de kans krijg om te scoren, zal ik dat vol overgave doen", aldus Giroud in gesprek met Sky Sports.

Giroud krijgt in de Engelse pers veel complimenten, maar ook de nodige kritiek. De bonkige spits heeft bewezen Arsenal bij de hand te kunnen nemen, maar lijkt maar niet door te kunnen stoten richting de status van absolute topspeler. "Zo werkt voetbal. Als spits moet je scoren. Doe je dat, dan ben je top en sta je op de covers van de magazines. Als je niet scoort, sta je er misschien ook wel op, maar dan omdat je je team hebt benadeeld."

Arsenal trapt vanmiddag om 15.05 uur af tegen Manchester United, voor The Gunners een belangrijk duel in de strijd om de landstitel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen