Opgeluchte Blatter verwacht zware klus voor Infantino

Jw
28 februari 2016, 13:44

Sepp Blatter liet zaterdag al weten blij te zijn met de uitverkiezing van Gianni Infantino als diens opvolger van de FIFA. De geschorste Zwitser heeft vandaag meer toelichting gegeven in een open brief aan zijn landgenoot.

"Ik feliciteer je, maar onthoud goed dat de positie die je altijd hebt gewild, niet eenvoudig is. Wonderen zullen van je worden verwacht", schrijft Blatter in de brief, die werd gepubliceerd door de Franse krant Journal du Dimanche. "Ik had ook deze verwachtingen bij de FIFA in de afgelopen achttien jaar. De wonderen zullen beter mogelijk worden gemaakt door de hervormingen, waar ik al een start mee heb gemaakt."

Blatter geeft aan Infantino graag te willen adviseren, ook al zal die uitspraak niet goed vallen bij de publieke opinie. "Als je in een situatie komt en mijn advies nodig hebt, twijfel dan niet. Voor nu, blijf kalm. Je hebt twee maanden de tijd om de beslissingen te implementeren. Bereid jezelf goed voor, maar wees waakzaam. Terwijl iedereen je steunt en mooie woorden voor je over heeft, weet dat als je eenmaal president bent van de FIFA, vrienden zeldzaam zijn", adviseert de 79-jarige bestuurder, die blijft volhouden integer te hebben gewerkt bij de wereldvoetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen