Tactisch sterk Roda vernedert Heracles in Almelo

Jw
28 februari 2016, 14:57

Heracles heeft in eigen huis kansloos verloren van Roda JC. De bezoekers uit Kerkrade waren heer en meester in het Polman Stadion en speelden de Almeloërs naar een forse nederlaag: 0-5. Rydell Poepon was de gevierde man met twee treffers, Mike van Duinen en Georgi Zhukov tekenden voor hun eerste treffer in het Roda-shirt. Supersub Maecky Ngombo maakte zijn status waar met een goal in blessuretijd. Roda neemt door de zege afstand van de degradatiezone, Heracles lijkt de aansluiting met de derde plaats kwijt te zijn.

Al in het begin van de wedstrijd slaagde Heracles er nauwelijks in om de bal in de ploeg te houden en leed het ook op gevaarlijke plekken balverlies. Eén van de fouten van Thomas Bruns kwam Heracles bijna duur te staan. De middenvelder moest een overtreding maken nadat hij zelf een vrije trap in de voeten van Mike van Duinen had geschoven. Rydell Poepon ramde de toegekende vrije trap tegen de lat. De Roda-spits had het geluk niet aan zijn zijde, vlak na zijn vlammende schot kwam hij een teenlengte tekort om een indraaiende voorzet van Jordy Buijs binnen te tikken.

Die heldenrol kon Bram Castro niet vertolken bij de Almeloërs. De keeper van de thuisploeg moest liefst vijf keer machteloos toekijken hoe een Roda-speler geheel vrijstaand een doelpunt kon maken. Van Duinen schoot voor rust met links de bal hard in het dak van het doel, na rust scoorde Poepon éénmaal vanuit een rebound en één keer met het hoofd na doorkoppen van Arjen Swinkels. Fenomeen Maecky Ngombo maakte vlak voor tijd ook nog een keer gebruik van het dramatische verdedigen van de thuisploeg voor de 0-5. Kalezic lijkt met zijn ploeg de weg omhoog te hebben ingezet, Heracles moet naar beneden gaan kijken voor de strijd om Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen