Feyenoord weet na zege op Utrecht weer wat winnen is

Jw
28 februari 2016, 16:30

De spelers van Feyenoord weten na negen competitieduels weer hoe een overwinning voelt. Op bezoek bij FC Utrecht trok het zondag een 1-2 zege over de streep. Het leek al vroeg mis te gaan voor de Rotterdammers, maar nog voor rust werd de schade hersteld door Tonny Vilhena en Dirk Kuyt.

Ook voor deze wedstrijd had trainer Giovanni van Bronckhorst zijn elftal op enkele plekken gewijzigd. Rick Karsdorp keerde na een liesblessure terug in het basisteam en Terence Kongolo nam de plek van Miquel Nelom over als linksback. Renato Tapia en Bilal Basacikoglu stonden hun basisplek af aan Marko Vejinovic en Tonny Vil{image[308399][right-half][]}hena. Bij FC Utrecht keerde het drietal Christian Kum, Yassin Ayoub en Patrick Joosten terug in het team. Ruud Boymans, die vorige week nog de zege veiligstelde voor Utrecht, moest daarom op de bank plaatsnemen.

Boymans zag vanuit de dug-out hoe collega-aanvaller Sébastien Haller de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette. Na een slimme bal van Mark van der Maarel ontsnapte de Fransman aan buitenspel omdat Sven van Beek niet op stond te letten. Doelman Kenneth Vermeer was kansloos op de schuiver van de goaltjesdief. Ondanks de vroege achterstand liet Feyenoord zich niet van de wijs brengen en bleef het geduldig zoeken naar een opening. Beide teams hadden de organisatie redelijk goed voor elkaar. Wat voltrok was een behouden wedstrijd in de Galgenwaard.

Een fout van Ayoub lag ten grondslag aan de gelijkmaker. Michiel Kramer plukte de bal van de voeten van de verdediger en bracht Vilhena in scoringspositie. De middenvelder raakte de bal volkomen verkeerd, maar zag het leder via zijn linkerbeen in het doel hobbelen. Omdat Utrecht en Feyenoord zich bleven concentreren op de defensie waren vooral de verdedigers aan de bal. Het middenveld was mede door de tactiek van Feyenoord overvol. Dirk Kuyt, die in de eerste helft slordig speelde, diende Utrecht voor rust een klap toe door op aangeven van Vilhena van dichtbij de 1-2 te scoren.

Maar ditmaal wist Boymans de schade voor FC Utrecht niet te herstellen. Hoewel hij in de blessuretijd een leeg doel had, maar Sven van Beek zijn poging van de doellijn zag halen. Feyenoord bleef voor de rest compact en goed vanuit de organisatie spelen. Daardoor kon het voor het eerst sinds negentien competitiewedstrijden weer eens drie punten bijschrijven. Punten die hard nodig zijn in de strijd om de derde plek. Bovendien passeren de Rotterdammers door de overwinning Utrecht op de ranglijst. In de komende dagen wacht voor beide teams de halve finale van de KNVB Beker. Utrecht speelt tegen VVSB en Feyenoord treft AZ in het bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen