Barcelona buigt achterstand om in zege op Sevilla

28 februari 2016, 22:20

Heel even dacht Sevilla zondagavond dat er wat te halen viel in het stadion van FC Barcelona. Desondanks stapten de bezoekers met een 2-1 nederlaag van het veld.

De hoop van Sevilla was vlak na rust verdwenen, op het moment dat Barcelona de achterstand had omgebogen in een voorsprong. Vitolo bracht het openingsdoelpunt op het scorebord. Op dat moment het Barcelona al een keer het aluminium geraakt.

Lionel Messi tekende voor de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf twintig meter werd door de Argentijnse dribbelaar kundig tegen het net gewerkt. Vlak na rust maakte Barça de schade volledig ongedaan met een doelpunt van Gerard Piqué, waardoor Barcelona profiteert van de nederlaag van Real Madrid.

De voorsprong op Real is ondertussen twaalf punten. De Koninklijke verloor zaterdag met 1-0 van nummer twee Atlético Madrid. De achterstand van Atlético op Barcelona bedraagt acht punten. Sevilla staat op een keurige vijfde plek in de Spaanse competitie.