Cruijff maakt zich zorgen over Nederlands voetbal

29 februari 2016, 07:50

Johan Cruijff constateert bijzonder slechte ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal. De legendarische nummer 14 vindt ons land steeds meer afglijden in het internationale voetbal en stelt dat de tactiek hier en belangrijke rol in speelt. De voormalig international ziet steeds meer clubs 'vanuit een tegenstander voetballen'.

"Met als gevolg dat sterkere tegenstanders soms worden verrast en het tegen mindere teams vaak niet loopt. Omdat zo'n beetje iedere Nederlandse coach het doet, moet dit toch in de trainersopleiding zitten. In dat geval heeft het Nederlandse voetbal voor zichzelf een serieus probleem gecreëerd", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

"Dat gezeur over realistisch zijn omdat het buitenland meer geld heeft gaat totaal voorbij aan waar het werkelijk om gaat", vindt Cruijff. "Dat je niet altijd van Barcelona kunt winnen lijkt me duidelijk, maar we kunnen het ook niet meer van IJsland, Tsjechië en Molde, terwijl NEC, PEC en Vitesse vastlopen tegen Excelsior, Cambuur en Willem II."

"Het is steeds hetzelfde. Zodra een Nederlandse ploeg moet aanvallen of iets moet afdwingen, dan loopt het vast. Of het nu in de Eredivisie of Europa League is. De gevolgen zijn dramatisch. Bij de 48 overgebleven clubs in de Champions League en Europa League zit welgeteld één Nederlands team. Dat is PSV, dat tegen Atletico Madrid een prima prestatie neerzette. Alleen wel door vanuit de tegenstander te voetballen. Zoals dat eerder tegen Manchester United gebeurde en vanuit een stijl waarmee ook het Nederlands elftal in Brazilië succesvol was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen