Voormalig Utrechter vindt club in vaderland Australië

29 februari 2016, 08:15

Tommy Oar verliet Ipswich Town een ruime maand geleden wegens heimwee en heeft nu gekregen wat hij wilde: een terugkeer naar Australië. In zijn vaderland gaat de 24-jarige linkspoot aan de slag bij Brisbane Roar FC. Daar tekent hij voor bijna 2,5 jaar.

In Nederland kent men Oar vanwege zijn periode bij FC Utrecht, waarvoor hij in het verleden 105 wedstrijden speelde. De Australiër maakte veertien doelpunten voor de Domstedelingen, waarbij hij tussen 2010 en 2015 tot de gelederen behoorde. Bij Ipswich Town kwam hij tot slechts zes optredens in het Championship. Op 22 januari vertrok hij bij de Engelse club.

De 34-voudig international van Australië (vier goals) speelde eerder ook al voor Brisbane Roar, waar hij tot 2008 en 2010 in totaal 23 keer in actie kwam. Na zijn exit bij Ipswich toonden meerdere Australische clubs belangstelling, maar hij heeft dus voor een terugkeer op het oude nest gekozen. "Het is een kwaliteitsspeler die zich al bewezen heeft in de top", aldus Roar-manager Craig Moore.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen