Van Hanegem: "AZ en Utrecht veel te groot gemaakt"

29 februari 2016, 10:02

Willem van Hanegem ziet opportunisme regeren in de voetbalwereld. "Het is erger dan ooit", zegt de Nederlandse voetballegende in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Het clubicoon van Feyenoord noemt AZ en FC Utrecht als voorbeelden. Beide ploegen kenden dit seizoen een zeer goede reeks, maar gingen afgelopen weekend onderuit tegen respectievelijk Ajax (4-1) en Feyenoord (1-2).

"AZ en FC Utrecht zijn de afgelopen weken veel te groot gemaakt", vindt Van Hanegem. "De nederlagen van die ploegen zag ik dus deze week al aankomen. Ik wist het zeker, AZ ging niet winnen in de Arena. De spelers kregen zoveel publiciteit, maar AZ is - op Ron Vlaar na - echt niet zoveel beter als aan het begin van dit seizoen toen het nog geregeld verloor", relativeert De Kromme. "Ja, de afgelopen weken zaten ze dan in een flow-tje, maar heb je spelers als Dos Santos, Henriksen en Van Overeem gisteren gezien? Het was verschrikkelijk en ongelooflijk tegelijk. In Alkmaar is het doordeweeks al fout gegaan. Ze gingen daar denken dat ze wel even zouden gaan winnen in Amsterdam. En Frank de Boer zei alvast dat John van de Brom zijn opvolger kon worden."

"Gisteren stonden de spelers van AZ stijf van de zenuwen. AZ was dus niet zo goed als gedacht. Zo'n reeks als die van AZ in de afgelopen weken zegt ook niet zoveel, hoor. In deze competitie ligt het allemaal zo dicht bij elkaar. Je kunt drie keer winnen en daarna ook weer drie keer verliezen. Dat heb je gisteren ook gezien aan FC Utrecht. Die trainer, Erik ten Hag, heeft bij Bayern München getraind en heeft net zo'n kale kop als Guardiola, dus de afgelopen weken hoorde ik overal dat hij het voetbal had uitgevonden. Maar FC Utrecht is dit seizoen wisselvallig, hoor. Het verliest een paar keer, maakt dan weer eens een goede serie en verliest dan opeens weer wanneer de mensen juist verwachten dat ze niet meer te bespelen zijn, omdat ze het voetbal volledig onder de knie zouden hebben. Zo'n nederlaag incasseerde het gisteren. Utrecht kwam nog wel met 1-0 voor, maar het speelde horkerig en stumperig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen