Twente krijgt dinsdag rapport en eventuele sanctie(s)

29 februari 2016, 12:54

Sportief gezien gaat het de laatste tijd weer van een leien dakje bij FC Twente, maar het blijft een feit dat de club uit Enschede op financieel gebied tussen hoop en vrees zit. Er loopt momenteel een onderzoek naar de bestuursstructuur en de transferzaken in de Grolsch Veste en dinsdag worden de bevindingen hiervan gepresenteerd aan de geplaagde club.

Onder leiding van onderzoeker Ben Knüppe worden er aanbevelingen gedaan en Twente moet deze opvolgen. De Tukkers zijn momenteel in het bezit van een voorwaardelijke licentie en krijgen pas weer een permanente licentie als de aanbevelingen zijn uitgevoerd.

Het onderzoek wordt ook in opdracht van de gemeente Enschede uitgevoerd. Er staat een garantstelling van 32 miljoen euro te wachten op Twente, maar dan moet de club wel een licentie hebben.

De licentiecommissie van de KNVB gaat zich ook buigen over de onderzoeksresultaten. In het ergste geval zal de voetbalbond de licentie intrekken, maar een puntenstraf is ook mogelijk. Deze kan maximaal tot negen punten oplopen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen