Over de grens: van Louis DiCaprio tot Homer Simpson

29 februari 2016, 16:14   Bijgewerkt: 29 februari 2016, 16:21

Leonardo DiCaprio heeft eindelijk een Oscar gewonnen, maar in Engeland diende zich afgelopen weekend ook een kandidaat aan om deze acteursprijs te winnen. Louis van Gaal baarde tijdens de met 3-2 gewonnen kraker van Manchester United tegen Arsenal opzien met een hilarische duik. Dat en meer in deze editie van over de grens, waarin we zoals altijd een rondje langs de internationale voetbalvelden lopen.

De duik van Louis

{image[308413][right-half][]}We kunnen er niet omheen in deze rubriek: de actie van Louis van Gaal. Het was zonder twijfel het meest opvallende moment van het weekend. De Nederlandse manager van Man United was niet gediend van een fopduik van een speler van Arsenal en liet dat weten door de valpartij vlak voor de vierde official te imiteren. De vierde man en collega Arsene Wenger keken er ietwat raar van op en het filmpje was binnen een mum van tijd een hit op het internet. Er werden meteen veel hilarische parodieën op de actie gemaakt. Je kan zeggen wat je wil over Louis van Gaal, maar de markante coach geeft de voetbalwereld wel kleur.

Overigens kan hij terugkijken op een geweldige week. Na een 5-1 zege op FC Midtjylland in de Europa League werd Arsenal over de knie gelegd in de Premier League. Het was weer eens als vanouds genieten op Old Trafford, waar Memphis Depay het ook weer op zijn heupen heeft. Zijn geniale balaanname in de tweede helft was echt om van te smullen. Ook mooi: de nieuwe dubbelklapper in het jongensboek van Marcus Rashford en het debuut van de in Amsterdam opgegroeide Timothy Fosu-Mensah (18).

Kompany is een echte sportman

{image[308444][left-half][Aanvoerdersband]}Vincent Kompany heeft zich afgelopen weekend een echte sportman en een waardige captain getoond. Alle spelers van Manchester City stormden na de laatste en beslissende penalty in de League Cup-finale tegen Liverpool richting de doelpuntenmaker, maar de verdediger wendde zich meteen richting de tegenstanders. De aanvoerder troostte de spelers van Liverpool, die er door drie gemiste strafschoppen bekaaid vanaf kwamen in de eindstrijd op Wembley. Een mooi gebaar van Kompany, die vervolgens nog wel de tijd nam om feest te vieren met zijn medespelers. Dat blijkt ook wel op basis van de foto die hij op Twitter zette.

Juichen als Homer Simpson

{image[308445][right-half][]}Wie afgelopen zaterdag naar het Premier League-duel tussen West Ham United en Sunderland keek, zou op een gegeven moment hebben gedacht 'wat is die gozer nou weer aan het doen?'. Michail Antonio, de matchwinner in het duel op Boleyn Ground, vierde namelijk op bizarre wijze feest na zijn doelpunt. Hij ging op de grond liggen en draaide rondjes met zijn benen. Na afloop gaf de aanvaller van West Ham tekst en uitleg: hij deed Homer Simpson na. "Ik keek de film van de Simpsons samen met mijn kind en dacht 'dat ziet er hilarisch uit'. Ik denk dat ik het goed heb uitgevoerd", knipoogde de 25-jarige 'Hammer'.

Barça en Buffon op recordjacht

{image[308429][left-half][]}FC Barcelona is heerlijk bezig. De Catalaanse topclub vloerde Sevilla zondagavond met 2-1 in het eigen Camp Nou en is daarom al 34 officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Daarmee werd het record van Real Madrid, dat in het seizoen 1988/1989 onder trainer Leo Beenhakker hetzelfde presteerde, geëvenaard. Barça won echter 28 van de 34 duels, terwijl Real er 25 wist te winnen. Als Barça komende donderdag niet verliest van Rayo Vallecano, dan is het record definitief gegrepen. Ook komt er dan een ander record in het zicht: in 1980 bleef Real Sociedad 38 duels ongeslagen in La Liga. Lionel Messi was belangrijk met een heerlijke vrije trap. Hij scoorde dit seizoen al drie keer en in totaal al zes maal op deze wijze tegen Sevilla. Sinds de jaarwisseling maakte Messi al zeventien goals voor Barça, dat al meer dan een jaar overigens niet meer in eigen huis verloren heeft. Verder maakte Messi door zijn goal al acht seizoenen op rij minimaal dertig goals voor Barça.

{image[305589][right-half][]}Naast de Catalaanse grootmacht heeft ook Juventus-doelman Gianluigi Buffon weer een persoonlijk record gepakt. De 38-jarige goalie is na de 2-0 winst tegen Inter al 746 minuten zonder tegengoal. Acht wedstrijden geleden kreeg hij voor het laatst een doelpunt tegen. Hij nadert het record van Sebastiano Rossi, die in 1993/1994 maar liefst 928 minuten lang niet hoefde te vissen bij AC Milan.

Niet te geloven

{image[303755][left-half][]}Yaya Sanogo kreeg bij Ajax eigenlijk alleen maar hoon over zich heen. De boomlange Fransman van Ivoriaanse afkomst werd in de eerste helft van het seizoen als huurling in Amsterdam geplaagd door blessureleed. En als hij dan eens in actie kwam voor Ajax, dan was het eigenlijk helemaal niets. De flop, die zelfs gekscherend 'Sa-no-goal' werd genoemd, werd daarom in de winter al weer van de hand gedaan. Arsenal leende hem uit aan Charlton Athletic, dat uitkomt in het Championship. In dienst van deze club maakte Sanogo een einde aan een doelpuntendroogte van maar liefst 399 dagen. En gek genoeg scoorde hij niet één, maar drie keer tegen Reading FC (video). De spits maakte de 1-1, de 2-3 en de 3-3 en kreeg vlak voor tijd een publiekswissel bij Charlton. Jammer genoeg voor hem won Reading FC uiteindelijk nog met 3-4, waardoor het niet de dag van zijn leven werd. Overigens noteerde Ola John aan Reading-zijde een doelpunt en een assist.

Wat nog meer opviel

{image[308284][right-half][]}Omdat het hele voetbalweekend vol zat met mooie en leuke gebeurtenissen: wat viel er nog meer op? Paris Saint Germain wordt sowieso kampioen in de Franse Ligue 1, maar zal niet ongeslagen blijven. Bij Olympique Lyon (2-1) werd er voor het eerst dit seizoen verloren door de equipe van coach Laurent Blanc, die nog wel 23 punten los staat. Het record van FC Nantes (1994/1995) van 32 duels op rij zonder nederlaag zal nu dus niet door PSG worden verbroken. Verder viel op dat Atlético Madrid voor het derde jaar op rij triomfeerde bij Real Madrid. De CL-opponent van PSG won dankzij Antoine Griezmann met 0-1 in het hol van de leeuw. Tot slot was er een glansrol voor Mounir El Hamdaoui, die in Qatar een hattrick maakte voor Umm Salal, in de 4-4 remise tegen Al Gharafa.

Door: Koen Jans

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen