Grote zorgen voor Fortuna: "Dan gaat de stekker eruit"

29 februari 2016, 23:35   Bijgewerkt: 1 maart 2016, 08:07

Fortuna Sittard moet morgenochtend (dinsdag) een bedrag van negen ton op tafel leggen, om de toekomst van de club veilig te stellen. Eerder vandaag was daar al 800.000 euro van binnen, maar nu lijkt het toch mis te gaan met de Limburgse club. Nol Hendriks, die de club een bedrag van meer dan een ton wilde lenen, zegt tegen de NOS dat de situatie voor Fortuna er momenteel zeer slecht uitziet. 

Hendriks was bereid om meer dan een ton aan Fortuna te lenen, mits hij de zekerheid kreeg dat hij zijn geld terug zou krijgen. Die zekerheid lijkt de club echter niet te kunnen geven, zo laat Hendriks weten. "Ik ben net gebeld door Fortuna met de stand van zaken. Zij zeggen dat het heel moeilijk wordt. Ze gaan nog een laatste poging doen om iemand te zoeken die garant wil staan, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. En dan gaat morgenochtend om tien uur de stekker eruit."

Hendriks, die eerder Fortuna, Roda JC en MVV al met een financiële injectie hielp, betreurt de gang van zaken. "Ik had ze graag geholpen, maar ik wil geen enkel risico meer lopen met geld in voetbalclubs. Het houdt een keer op. Ik vind het jammer", besluit de 78-jarige ondernemer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen