Advocaat: "Vervul nu mijn rol in de trainerskamer"

1 maart 2016, 08:51

Dick Advocaat beperkt zijn werkzaamheden voor Feyenoord tot achter de coulissen, zodat hij de technische staf rond de eerste selectie niet voor de voeten loopt en er geen verkeerd beeld ontstaat voor de buitenwacht. De 68-jarige Hagenaar was eerst actief op het trainingsveld, maar zal zich hier niet meer op laten zien. 

De komst en de plek op de voorgrond voor Advocaat deden veel stof opwaaien bij Feyenoord. "Die onduidelijkheid moest gewoon weg", zegt de ervaren adviseur van de Rotterdamse topclub in het Algemeen Dagblad. "Want dit bracht Giovanni in de media meer in de problemen dan dat het hem hielp. Ik vervul nu mijn rol in de trainerskamer. Deze oplossing is de juiste, na de impact van de eerste week", aldus Advocaat.

Giovanni van Bronckhorst kan Advocaat altijd inschakelen voor advies, maar zal dus niet meer door de ervaren coach geflankeerd worden op of langs het veld. "De komst van Dick heeft veel losgemaakt, maar we stonden toch wel al elke dag in de krant hoor. Dat Dick de pers te woord stond, is toch normaal? Hij geeft gewoon netjes uitleg", reageert Van Bronckhorst in het AD, dat stelt dat enkele invloedrijke sponsors van Feyenoord hopen dat Advocaat ook na dit seizoen nog verbonden blijft aan de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen