Feyenoord-talenten hebben zelf touwtjes in handen

1 maart 2016, 11:14

RKC Waalwijk en FC Den Bosch staan als eerste in de rij om talenten van Feyenoord als huurlingen te verwelkomen, omdat de Brabantse Jupiler League-clubs van de Rotterdamse topclub een voorkeurspositie hebben gekregen als het gaat om het stallen van talenten. Naast RKC en Den Bosch dienden ook FC Dordrecht en FC Eindhoven zich aan, maar met deze clubs heeft Feyenoord verder nog niet gesproken.

Dat heeft technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord volgens het Brabants Dagblad aangegeven. Spelers van Feyenoord onder 19 lijken eenvoudig ondergebracht te kunnen worden in de Jupiler League. "De gesprekken met RKC en FC Den Bosch zijn plezierig verlopen. Ze sluiten met hun opleidingsfilosofie en manier van spelen aan bij de denkwijze van Feyenoord."

Toch is het niet uitgesloten dat er spelers van Feyenoord aan andere clubs uitgeleend zullen worden. "We sluiten geen clubs zomaar uit. Wil een club uit de Eredivisie één van die talenten huren, dan kan dat zelfs een meerwaarde zijn. De talenten beslissen uiteindelijk zelf aan welke club ze eventueel verhuurd worden", benadrukt Van Geel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen