Gaat het zijden draadje van Fortuna Sittard knappen?

1 maart 2016, 12:00   Bijgewerkt: 1 maart 2016, 13:51

In Limburg leeft men nog altijd tussen hoop en vrees over het voortbestaan van Fortuna Sittard. De noodlijdende Jupiler League-club had tot vandaag (dinsdag) 12.00 uur de tijd om de cijfers in te leveren bij de KNVB. Van de benodigde 900.000 euro was er nog anderhalve ton nodig om de toekomst veilig te stellen.

Om dit laatste bedrag binnen te harken wordt er met twee partij gesproken, waarvan Nol Hendriks er een is. De suikeroom van Roda JC wil Fortuna een helpende hand toereiken, maar stelt wel als garantie dat hij zijn geld zal terugkrijgen. Tegenover FOX Sports laat de voormalig geldschieter van Roda JC weten dat er 'waarschijnlijk' een partij gevonden is die garant wil staan voor zijn investering van, naar verluidt, twee ton. Dat was dus een voorwaarde van Hendriks.

Het is niet duidelijk wie de partij is die op het punt staat om in te springen bij de geplaagde club uit Sittard. Toch kan de bereidheid van deze partij de redding van Fortuna betekenen. Als de eerstedivisionist de KNVB vandaag kan overtuigen dat het geld binnen is, dan kan de proflicentie behouden worden. Gebeurt dat niet, dan is dat uiterst onzeker.

Bij het Limburgse L1 liet Hendriks al weten dat hij twee ton zou overmaken aan Fortuna, als een partij de financiële investering kon dekken. "Dat is het bedrag dat van mij gevraagd werd", sprak de suikeroom van Roda JC. "Ik hoop dat Fortuna Sittard uitstel krijgt."

[photo,96136,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen