Sneijder: "Ik ga laten zien dat ik er nog bij hoor"

4 maart 2016, 08:50

Wesley Sneijder zette in oktober zijn handtekening onder een nieuw tweejarig contract bij Galatasaray, maar ziet met lede ogen aan dat het ontzettend hectisch is bij de topclub uit Istanbul. De resultaten zijn de laatste tijd ronduit slecht, wat coach Mustafa Denizli ertoe deed besluiten om ontslag te nemen. Bovendien kreeg Cimbom woensdag te horen dat het wegens het overtreden van fair play-regels voor één jaar uitgesloten wordt van Europees voetbal.

Het rommelt dus aan alle kanten bij Galatasaray, dat ook nog eens met een gigantische miljoenenschuld kampt. Spijt van zijn contractverlenging heeft Sneijder echter niet. "Ik heb die beslissing destijds met mijn volle verstand genomen. Dan zou het raar zijn om nu opeens te zeggen dat ik spijt heb, nu het even wat minder gaat", aldus de 31-jarige middenvelder in het Algemeen Dagblad. Sneijder erkent wel dat de gang van zaken door zijn leeftijd wel extra zuur is. "Zeker. Dat maakt het misschien nog wel frustrerender."

"Van de andere kant: ik ben wel gewoon fit. Ik heb dit seizoen weer vrijwel alles gespeeld. Het wordt nu gewoon zaak om het seizoen waardig af te sluiten. Als team, maar ook voor mezelf", stelt Sneijder, die recordinternational wil worden en daarom alles op alles zet om het WK 2018 te halen met Oranje. "Ik ben ervan overtuigd van wel. Een mindere periode bij mijn club heb ik nooit meegenomen naar Oranje volgens mij. Ik ga straks gewoon weer laten zien dat ik er nog bij hoor. Let maar op."

Toch ziet Sneijder ook dat generatiegenoten als Johnny Heitinga, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart al flink afgegleden zijn in de voetbalwereld. "Dat ben ik me heel erg van bewust. Daarom is het ook zo belangrijk om nu fit te blijven. Als je ouder wordt, herstel je gewoon steeds langzamer. Je hebt sneller pijntjes. Een fysiek mindere periode zoals ik rond 2012, 2013 had, waarin ik bij Inter langere tijd niet speelde: dat kan ik me nu niet meer permitteren. Als ik nog een paar jaar op topniveau doorwil, dan zal ik op een constant niveau moeten blijven. Fysiek én voetballend."

Om op niveau te kunnen blijven, zou het aantrekkelijk kunnen zijn om een transfer te maken. "Wat er ook gebeurt: ik wil hier door de voordeur naar buiten", zegt Sneijder. "Ik heb hier iets opgebouwd met de club en de fans. Dat is me heel veel waard. Ik ben ook gelukkig hier, maar er moet veel gebeuren om de boel weer op de rit te krijgen. Dat snapt iedereen volgens mij wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen