Duitse omkoping niet bewezen, maar ook niet uitgesloten

4 maart 2016, 16:10

Het advocatenkantoor dat onderzoek deed naar een schimmige betaling is niet met bewijzen voor omkoping bij het bid voor het WK 2006 op de proppen gekomen. De voetbalbond van Duitsland zou de FIFA een bedrag hebben overgemaakt in ruil voor stemmen, maar dit is in het onderzoek van Freshfields niet hard gemaakt. 

De Duitsers kunnen echter nog niet juichen, aangezien er bij het onderzoek van het advocatenkantoor wel nieuwe verdachte betalingen aan het licht zijn gekomen. Zo werd er via een rekening van Franz Beckenbauer, die in het verleden het hoofd van het WK-organisatiecomité was, ongeveer 6,7 miljoen euro gestort naar een bedrijf in Qatar. Deze firma kan gelinkt worden aan Mohammed Bin Hamam, een voormalig FIFA-bestuurslid die levenslang geschorst is wegens corruptie.

Hoewel er bewijzen ontbreken, sluit het advocatenkantoor ook niet uit dat er omkoping heeft plaatsgevonden rond het WK-bid van Duitsland. Het was lastig om onderzoek te doen, wegens het ontbreken van documenten en getuigenverklaringen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen