Sterk ADO Den Haag beëindigt zegereeks FC Twente

4 maart 2016, 22:11   Bijgewerkt: 4 maart 2016, 22:25

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis een verdiende overwinning geboekt op FC Twente. De thuisploeg was driekwart van de wedstrijd heer en meester, maar maakte het in de slotfase nog onnodig spannend: 2-1. Een juweeltje van Hakim Ziyech was uiteindelijk niet voldoende om de tegentreffers van Thomas Kristensen en Timothy Derijck ongedaan te maken, waardoor er een eind kwam aan een Enschedese zegerijks van vijf duels.

Op sportief gebied ging het de Tukkers de laatste tijd voor de wind, maar een rapport over het financiële wanbeleid van de club deed de Grolsch Veste deze week op zijn grondvesten schudden. Het voortbestaan van FC Twente hangt aan een zijden draadje en er moet nog heel wat gebeuren in Enschede als het volgend seizoen ook op het hoogste niveau actief wil zijn. Alle perikelen lijken ook de spelers niet in de koude kleren te gaan zitten, want Twente was geen schim van de ploeg die de zeges na de winterstop aaneen reeg.

In het vervolg van de eerste helft verzuimde de thuisploeg een zwak Twente nog meer pijn te doen. Ludcinio Marengo zag een harde pegel op de lat uiteenspatten en Meijers schoot na een half uur via Bruno Uvini net voorlangs. De Tukkers kropen voor rust nog twee keer door het oog van de naald, want Tom Beugelsdijk teisterde na een slim genomen hoekschop opnieuw de dwarsligger en Kristensen trof met een heerlijke uithaal slechts de paal.

De Tukkers kregen even later via een prima kopbal van Zakaria el Azzouzi plots de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd en dat was het sein voor Twente om nog een keer aan te zetten. Nadat invaller Thomas Agyepong de paal had geraakt, was het Ziyech die vanuit een moeilijke hoek de bal in het dak van het doel ramde en de wedstrijd weer spannend maakte. In blessuretijd pakte Felipe Gutiérrez nog uit met een staande omhaal vanaf randje zestien, maar doelman Martin Hansen was op tijd terug op zijn post om de overwinning veilig te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen