Pröpper maakt beauty: "Ik raakte hem perfect, hè?"

5 maart 2016, 22:38   Bijgewerkt: 6 maart 2016, 02:45

Alsof het helemaal geen moeite kostte, zo gemakkelijk maakte PSV zaterdagavond korte metten met FC Groningen. De lijstaanvoerder van de Eredivisie domineerde negentig minuten lang en won overtuigend met 0-3 in de Euroborg. Het mooiste moment in de wedstrijd was zonder twijfel het tweede doelpunt, gemaakt door de sterk spelende Davy Pröppper.

Marco van Ginkel bediende Jürgen Locadia met een fraaie crosspass, Locadia gaf de bal vervolgens strak en hard voor vanaf rechts en Pröpper zette zijn linkervoet met veel gevoel tegen de bal, die geweldig de hoek in ging. "Het was een fantastische aanval, die vanaf de linker- naar de rechterkant ging. Ik raakte de bal perfect, hè?", knipoogt Pröpper na de wedstrijd in de mixed zone van de Euroborg. Jürgen Locadia genoot, als aangever zijnde, van de afwerking. "Als voetballer zijnde is zo'n doelpunt maken het mooiste wat er is. Precies uit het boekje", aldus de assistgever.

De geniale treffer is tekenend voor het seizoen van Pröpper. Hij kwam in de zomer over van Vitesse, paste zich moeiteloos aan en is bovendien behoorlijk productief, met acht goals en vier assists in de Eredivisie. "Het gaat het hele seizoen eigenlijk al goed. Ik ben tevreden en ga lekker zo door", glimlacht Pröpper, die met deze prestaties wel weer in beeld kan komen bij Oranje. "Maar dat is niet aan mij. Ik wacht het gewoon af. Ik speel het hele seizoen al zo en Danny Blind heeft me vaak genoeg aan het werk kunnen zien."

De overwinning in Groningen smaakt lekker bij PSV. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hadden wel de hele tijd controle. Dat hebben we steeds vaker. We zijn zeer constant en dat is goed om te zien", stelt Pröpper. Tegenstanders lijken steeds meer angst te krijgen voor PSV. "Dat is onze verdienste. We staan goed en geven bijna geen kansen weg. Bovendien weten we dat we eigenlijk altijd wel scoren."

[photo,96261,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen